Nystanets parfait

Nystanets Parfait
Foto: TV4

Nystanets parfait

Av: Lillebil - Marstrand

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

30 m + 4 timmar

Parfait med vanilj och färska bär. Crème fraichen bidrar med lite syra så efterrätten blir fräsch och extra god!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 dl vatten
  • 0,75 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • vaniljsocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 dl färska bär

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp vatten och socker till en sockerlag.
  2. Vispa äggulorna och tillsätt den heta sockerlagen under kraftig vispning. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt den sjuda under vispning tills den tjocknat.
  3. Vispa krämen i en skål tills den kallnat och smaksätt med vaniljsocker.
  4. Vispa grädden och blanda med den kalla krämen och crème fraiche. Blanda försiktigt i bären. Häll den i en form och ställ in i frysen i 4 h. Ta fram den 30 minuter innan servering och servera med lite färska bär till.