Kokosbollar

Ulrika Hoffer

Kokosbollar

Av: Ulrika Hoffer

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

Kokosbollar fria från mjölk, socker, vitt mjöl/gluten. En del av Ulrikas brunch som ger massor av näring, energi, antioxidanter och återhämtning för deltagarna i Let´s dance. Eller vem som helst som vill ha bra och näringsrik mat i lyxförpackning…

Ingredienser

portioner10 - 15 stycken
  • 2 dl dadlar (färska eller torkade utan tillsatt socker)
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl kokos, riven
  • 2 msk kokosolja
  • Vanilj, lite
  • ev 1 msk vassleprotein

Gör så här

  1. Mixa mandel till ett fint mjöl.
  2. Tillsätt kokos, kryddor, dadlar och kokosfett (samt proteinpulver om du vill ha det).
  3. Kör tills du har en deg som håller ihop. Spä eventuellt med ett par droppar vatten om ”degen” är för torr.
  4. Forma till små bollar.
  5. Rulla i kokos.
  6. Förvara i kylen.