Glutenfri kikärtspizza med champinjoner och skinka
Glutenfri kikärtspizza med champinjoner och skinka
13 ingredienser
30 min + 3-4 h
Glutenfri och nyttig pizza med botten gjord på kikärtsmjöl. Ajvar används istället för tomatsås, vilket gör pizzan ännu enklare att göra.
Tips: Förbered degen på morgonen så svänger du snabbt och enkelt ihop din pizza på kvällen.
Ingredienser
Botten
- 1,5 dl kikärtsmjöl
- 1 dl vatten
- 1 krm pizzakrydda
Fyllning
- 0,5 dl ajvar relish
- 1 förp mozzarellaost [125 g]
- 5 champinjoner
- 5 gröna oliver utan kärnor
- salt
- pizzakrydda
- 25 g rucolasallad
- 4 skivor italiensk lufttorkad skinka
- 2 körsbärstomater
- 1 msk pinjenötter, rostade
Gör så här
- Blanda ihop kikärtsmjöl med vatten och pizzakrydda och låt stå i 3-4 timmar (eller under hela dagen).
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda 10 minuter i ugnen.
- Bred på ajvar relish. Skiva mozzarella och lägg över. Skiva champinjoner och oliver tunt och lägg över. Strö på salt och pizzakrydda.
- Grädda i ugnen i 15 minuter. Toppa med rucolasallad, skinka, tomat och pinjenötter.