Glutenfri getostpaj med fikon

Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Glutenfri getostpaj med fikon

0

15 ingredienser

ca 20 min

Paj som är glutenfri eftersom den görs på kokosmjöl och bovetemjöl. Fyll med en god getost och toppa med oliver och rödlök.

Ingredienser

portioner6

Pajskal

  • 100 g smör
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 ägg

Fyllning

  • 0,5 gul zucchini
  • 0,5 grön zucchini
  • 1 rödlök
  • 200 g chèvreost
  • 2 msk svarta oliver, skivade
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 2 färska fikon
  • 30 g valnötter

Gör så här

  1. Blanda smör, kokosmjöl, bovetemjöl och ägg till en jämn deg.
  2. Tryck ut degen i en form och förgrädda på 150 grader i 10 minuter.
  3. Skiva squash och rödlök tunt och lägg på pajbotten. Skiva chévreosten och fördela över. Toppa med lite mer rödlök och svarta oliver.
  4. Höj värmen till 200 grader.
  5. Blanda ägg, grädde, salt och peppar. Häll över äggstanningen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  6. Klyfta fikonen och lägg på pajen tillsammans med valnötter. Servera med sallad.