Lussebullar med fyllning

Lussebullar med fyllning recept
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Lussebullar med fyllning

69

4 steg att laga

17 ingredienser

Gör smarriga fyllningar till dina lussebullar! Mandelmassa eller vit choklad och apelsin gör lussekatterna extra goda!

Toves andra lusse- recept:

Saffransdeg


Saffranskoncentrat


Saffransmunkar


Ingredienser

mandelmassa

  • 150 g smör
  • 150 g mandelmassa

Konjaksrussin

  • 2 dl russin
  • 0,5 dl cognac
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör

Vit choklad och apelsin

  • smör
  • vit choklad
  • apelsinskal

Vanilj- och kardemumma

  • smör
  • rörsocker
  • vaniljsocker
  • kardemumma, grovstött

Topping

  • sötmandel, hackad
  • hasselnötter, hackad
  • pärlsocker
  • kardemumma

Gör så här

  1. Mandelmassa
    Mixa 150 g smör med 150 g mandelmassa. Bre på bullarna.
  2. Konjaksrussin
    Blanda russin och konjak i en burk. Låt stå ett dygn. Mixa tillsammans med mandelmassan och smöret. Bre på bullarna.
  3. Vit choklad och apelsin
    Bre på smör på bullarna och riv över vit choklad och finrivet apelsinskal.
  4. Smör/Vanilj och kardemumma
    Bre på smör, strö över råsocker, vaniljsocker och grovstött kardemumma.