Krämig masala med bönor

Sara Ask

Krämig masala med bönor

14 ingredienser

25 min

En mild men smakrik vegetarisk indisk gryta, som blir oväntat god för att vara så lättlagad. En riktig vardagsräddare!

Tips: Uteslut mozzarellan och byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ så blir grytan vegansk.
Receptet är hämtat ur boken Mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo.

Ingredienser

portioner
  • ris (eller bulgur för 4 pers)
  • 4 morötter [400 g med skal]
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, hackad (kan uteslutas)
  • rapsolja, att fräsa i
  • 2-3 tsk garam masala, krydda
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 6-7 dl blandade kokta bönor
  • färsk koriander (efter smak)
  • 125 g mozzarellaost
  • 1-2 dl cashewnötter, hackade

Gör så här

  1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och riv morötterna grovt. Hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i olja tillsammans med garam masala-kryddan någon minut.
  3. Tillsätt krossad tomat, crème fraiche och buljongtärning och låt koka 10-15 min.
  4. Mixa såsen slät, enklast med stavmixer. Tillsätt bönorna, smaka av med koriander och ös i mozzarella, skuren i tärningar. Servera med ris eller bulgur och strö cashewnötter över.