Markus Auljalays snabba lingonbröd
Markus Auljalays snabba lingonbröd
9 ingredienser
Markus Auljalays recept på saftigt lingonbröd, en filmjölkslimpa som inte behöver jäsa. De frysta lingonen gör brödet extra saftigt.
Receptet ger 2 limpor. Toppa med lite keso, skinka och grönsaker.
Ingredienser
- 300 g vetemjöl
- 300 g grahamsmjöl
- 200 g rågkross
- 24 g bikarbonat
- 1 förp malda brödkryddor, 16g
- 10 g salt
- 1,25 dl brödsirap
- 1 l filmjölk
- 100 g frysta lingon
Gör så här
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Blanda sedan med sirap och filmjölk.
- Vänd ner de frysta lingonen.
- Häll upp i 2 smorda brödformar.
- Grädda ditt lingonbröd i mitten av ugnen ca 1 timme tills brödet inte är kladdigt i mitten.
- Låt brödet svalna.