Lammfärssoppa med getosttoast

Lammfärssoppa med getosttoast
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Lammfärssoppa med getosttoast

16 ingredienser

25 min

Denna mustiga soppa på lammfärs smakar gott tillsammans med frasiga getosttoasts.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g spetskål
  • 2 msk köttfond (eller 2 köttbuljongtärningar)
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 krm chilipulver
  • 1 l vatten
  • 4 tomater
  • 1 msk vitvinsvinäger

Getosttoast:

  • 4 skivor baguette
  • 4 skivor getost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn lammfärsen i smör och olja i en stor kastrull. Hacka löken och skiva vitlöken och blanda ner med lammfärsen.
  2. Strimla spetskålen och rör ner. Låt bryna en stund. Blanda i buljong och vatten och krydda med spiskummin och chilipulver. Låt sjuda cirka 15 minuter.
  3. Lägg under tiden baguetteskivorna på en plåt och lägg över en skiva getost på varje brödbit. Gratinera i 200 grader i ugn i cirka 5 minuter eller tills osten har börjat smälta.
  4. Skär tomaterna i bitar och grovhacka persiljan. Rör ner tomater och persilja i soppan. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Servera soppan i djupa tallrikar med toasten vid sidan om.