Köttfärs i filodeg med vitlök, paprika och fetaost

123 röster

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 purjolök, strimlad (liten)
  • 1 röd paprika, skuren i mindre bitar
  • 4 klyfta vitlök, hackade
  • 1 förp fetaost, bruten i mindre bitar
  • 1 förp blandade kokta bönor, sköljda [400 g]
  • salt
  • peppar
  • 3 ark filodeg
  • smör, smält

Gör så här

  1. Blanda färsen med övriga ingredienser, salta och peppra. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan.
  2. Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smält smör. Upprepa med resterande ark.
  3. Forma färsen till en limpa och lägg den på filodegen. Vik in degkanterna och rulla ihop.
  4. . Lägg på plåt med skarven mot plåten. Pensla med smör igen. Grädda i ugn på 175 grader ca 40 minuter.
  5. Servera med en god sallad.
8 januari 2010