Risnudelsallad gröna grönsaker
Risnudelsallad gröna grönsaker
13 ingredienser
Risnudelsallad med citron- och ingefärsmarinerade gröna grönsaker och wasabitofu.
Receptet är beräknat för 4-6 personer.
Tofu är gjort av sojabönor och används ofta i vegetariska maträtter. Tofu är populärt i det asiatiska köket och passar laktosintoleranta. Det framställs ungefär som ost och kallas ibland ”bönost”.
Ingredienser
Citronmarinad
- 0,5 dl citron, saft
- 1 msk ingefära, riven
- 1 tsk vitlök, riven
- 2 msk sesamolja
- 1 tsk salt
- 0,5 dl olivolja
Grönsaker
- 800 g gröna grönsaker (t ex broccoli, sockerärtor, gröna bönor, vårlök)
- 200 g glasnudlar
- plocksallad
Tofucreme
- 100 g tofu, mjuk
- 200 g färskost (gärna laktosfri)
- ca 3 tsk wasabipulver
- 0,5 krm salt [ca 0,5 tsk]
Gör så här
Glasnudlar
- Blötlägg nudlarna i hett vatten i ca 3 minuter.
- Häll av och skölj i kallt vatten.
Citronmarinad
- Rör samman citronmarinaden.
- Skär grönsakerna i mindre bitar och låt bada i iskallt vatten.
- Lyft över i durkslag och låt rinna av väl.
- Blanda samman grönsakerna med citronmarinaden och nudlarna.
Tofucreme
- Rör ut wasabin i lika mycket vatten ca 1/3 matsked.
- Rör ned wasabin i tofun och blanda med färskosten.
- Smaka av med lite salt.
- Krydda eventuellt med mer wasabi om tofukrämen upplevs lite " tam".
- Blanda ned plockad sallad i nudlarna och servera toppad med tofukrämen.