Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Kurser
Sök
visa meny för konto
Saffranssnittar med choklad
Foto: Roland Persson
Saffranssnittar med choklad
1
Spara
Av:
Lisa och Monica Eisenman
Från:
Nyhetsmorgon
8
ingredienser
Bakverk
Fest
Julbaka
Julmat
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
1 kuvert saffran (á 0,5 g) + lite strösocker
1 msk grädde (eller mjölk)
2,5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
100 g smör (eller margarin)
ca 100 g mörk choklad
glasyr
2 dl florsocker
ca 1 msk vatten
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden.
Rör ihop vetemjöl, socker och saffran.
Blanda i smöret och rör ihop till en smidig deg.
Lägg degen i kylskåpet i ett par timmar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut degen till 2 längder och lägg ut på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning längs med mitten på längderna.
Grädda i ugnen i 10–12 minuter. Låt dem svalna.
Smält chokladen över sjudande vattenbad och spritsa den i fördjupningen.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och spritsa ut den på längderna.
Skär längderna i sneda bitar.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut