Lammkebab med tomatsalsa och couscous

Foto: TV4
Lammkebab med tomatsalsa och couscous
28 ingredienser
Orientaliskt inspirerad vardagssätt som är enkel att göra och smakar mycket bra.
Ingredienser
Lammkebab
- 640 g lammfärs
- 2 msk malen spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 2 tsk kummin
- 3 klyftor vitlök
- matolja
- salt
- svartpeppar
Couscous
- 4 dl couscous
- 4 dl hönsbuljong
- 1 msk tomatpuré
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 2 bananschalottenlökar
Tomatsalsa
- 1 förp hela konserverade tomater
- 1 bananschalottenlök
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 röd chilifrukt
- sherryvinäger
- matolja
- salt
- svartpeppar
- strösocker
sallad
- 0,5 isbergssallad, strimlad
- 1 kruka färsk koriander
- 1 förp fetaost
- 2 limefrukter, delade på mitten
Vitlöksyoghurt
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 klyfta vitlök
Gör så här
- Bland samman lammfärs med kryddorna, smaka av med salt och svartpeppar.Forma till 8 lika stora kebabbrullar. Stek i het panna och kör klart i ugnen på 160 grader i cirka 8 minuter.
- Svetta löken till couscousen i en kastrull lägg i tomatpurén, slå på vatten och lägg i en buljong tärning koka upp och häll sedan över couscousen. Låt sedan dra under plast och svälla i cirka 10 minuter.
- Svetta löken till tomatsalsan i en gryta häll i tomaterna och koka upp.
- Dela chilin, ta bort kärnorna, och lägg i den låt sjuda i några minuter och mixa sedan i en kannmixer. Smaka av med salt, peppar, socker, vinäger.
- Strimla koriandern och blanda upp den med isbergsalladen, smula ner fetaosten. Riv ner vitlök i yoghurten smaka av med salt.