Vild kålpudding med rödkål och fetaost
Vild kålpudding med rödkål och fetaost
9 ingredienser
ca 60 min
Kålpudding på mager viltfärs med fetaost. En spännande och god kålpudding gjord på rödkål med massor av antioxidanter .
Ingredienser
- 1 rödkål (litet huvud)
- 300 g viltfärs
- 200 g fetaost
- 3 kvistar färsk rosmarin
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 msk honung
- olja, till stekning
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta bort roten på kålhuvudet och skär rödkålen i bitar.
- Finhacka löken.
- Fräs rödålen mjuk, ca 10-15 min, tillsammans med lite honung i olja i en stekpanna på medelvärme.
- Blanda lök, vilttfärs, rosmarin och smulad fetaost.
- Smörj en ugnsfast form och lägg i hälften av kålen, sedan färssmeten och sist resten av kålen på toppen och ringla över resterande honung.
- Grädda din kålpudding högt upp i ugn i ca 45 minuter.