Morotskaka med saffran och russin

Fredrik Eriksson ny

Morotskaka med saffran och russin

12 ingredienser

40 min

Vacker julig morotskaka gjord på gula morötter, saffran och russin. Otroligt saftig!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 4 ägg
  • 400 g strösocker
  • 400 g vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1,5 förp saffran
  • 6 dl gul morot, rivna
  • 2 dl matolja
  • 1 dl russin

glasyr

  • 300 g färskost
  • 0,67 dl florsocker
  • 0,5 förp saffran

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda ihop ägg och socker, inte pösigt.
  2. Vänd sedan ner alla torra ingredienser och sist i med morötter och olja. Vänta med russinen.
  3. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, strössla ut russin och grädda på 175 grader i ca 20 min. Låt svalna.
  4. Vispa ihop färskost, florsocker och saffran till glasyren, bred på kakan. Obs tänk på att kakan måste ha svalnat.