Nuoc Cham Mam - vietnamesisk dipsås

11 röster
10 m + 1 h i kylen
1 sats
Nuoc Cham Mam - vietnamesisk dipsås
Foto: Tv4

Smakrik och enkel dipsås som passar perfekt till olika asiatiska rätter.

Visa mer
10 m + 1 h i kylen
1 sats

Du behöver

  • 60 g limejuice, färskpressad
  • 60 g fisksås, av god kvalitet
  • 60 g vatten
  • 10 g vit risvinäger
  • 20 g socker
  • 5 g vitlök, finriven
  • 1 bird’s eye chili, i tunna skivor (liten och het)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda vätskorna och lös sockret i dem.
  2. Tillsätt sedan finriven vitlök och chili. Blanda väl och låt såsen mogna i kylen i en timme.
  3. Såsen håller sig i en vecka i kylen.
17 augusti 2019

Laddar fler recept...