Nuoc Cham Mam - vietnamesisk dipsås

POPULÄRT
Nuoc Cham Mam - vietnamesisk dipsås
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Nuoc Cham Mam - vietnamesisk dipsås

9 ingredienser

10 m + 1 h i kylen

Smakrik och enkel dipsås som passar perfekt till olika asiatiska rätter.

Ingredienser

portioner sats
  • 60 g limejuice, färskpressad
  • 60 g fisksås (av god kvalitet)
  • 60 g vatten
  • 10 g vit risvinäger
  • 20 g strösocker
  • 5 g vitlök, finriven
  • 1 bird’s eye chili, i tunna skivor (liten och het)
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Blanda vätskorna och lös sockret i dem.
  2. Tillsätt sedan finriven vitlök och chili. Hacka örterna. Blanda ner örterna i såsen och låt stå och mogna i kylen i en timme.
  3. Såsen håller sig i en vecka i kylen.