Nudlar med jordnötssås, färs och krispiga grönsaker

POPULÄRT
koket.se
Nudlar med jordnötssås, färs och krispiga grönsaker
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Nudlar med jordnötssås, färs och krispiga grönsaker

14 ingredienser

20 min

Siris variant på den populära kinesiska rätten dan dan nudlar, en snabblagad middag med vetenudlar, vegofärs och grönsaker i en krämig jordnötssås.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g formbar vegofärs
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk soja
  • 3 msk sherry
  • 4 port ramennudlar (eller vetenudlra)
  • 4 salladslökar
  • 2 morötter
  • 0,5 gurka

Sås

  • 4 msk jordnötssmör, osötat
  • 2 msk lönnsirap
  • 3 msk japansk soja
  • 1,5 msk vinäger, gärna svart kinesisk
  • 1 klyfta vitlök

Till servering

  • sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Stek färsen riktigt knaprig i oljan, den ska få färg. Smaka av med soja och sherry.
  2. Rör ihop allt till såsen i en skål, ställ åt sidan.
  3. Skiva salladslöken. Strimla gurkan. Skala och strimla morötterna.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, spara lite av kokvattnet.
  5. Portionera ut såsen i serveringsskålar, häll på lite kokvatten och rör runt. Toppa med nudlar, färs, gurka, morot och salladslök. Strö över rostade sesamfrön.