Nudlar med jordnötssås, färs och krispiga grönsaker
Nudlar med jordnötssås, färs och krispiga grönsaker
14 ingredienser
20 min
Siris variant på den populära kinesiska rätten dan dan nudlar, en snabblagad middag med vetenudlar, vegofärs och grönsaker i en krämig jordnötssås.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 300 g formbar vegofärs
- 3 msk rapsolja
- 1 msk soja
- 3 msk sherry
- 4 port ramennudlar (eller vetenudlra)
- 4 salladslökar
- 2 morötter
- 0,5 gurka
Sås
- 4 msk jordnötssmör, osötat
- 2 msk lönnsirap
- 3 msk japansk soja
- 1,5 msk vinäger, gärna svart kinesisk
- 1 klyfta vitlök
Till servering
- sesamfrön, rostade
Gör så här
- Stek färsen riktigt knaprig i oljan, den ska få färg. Smaka av med soja och sherry.
- Rör ihop allt till såsen i en skål, ställ åt sidan.
- Skiva salladslöken. Strimla gurkan. Skala och strimla morötterna.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, spara lite av kokvattnet.
- Portionera ut såsen i serveringsskålar, häll på lite kokvatten och rör runt. Toppa med nudlar, färs, gurka, morot och salladslök. Strö över rostade sesamfrön.