Nudelsallad med räkor

71 röster
30 m
4

Fräsch glasnudelsallad med räkor och krispiga grönsaker. Dressingen bjuder på härliga asiatiska smaker som lime, ingefära, chili, koriander och mynta. Glasnudlarna går bra att byta ut mot lite matigare risnudlar. 

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 200 g glasnudlar
  • 0,5 gurka
  • 2 morot
  • 4 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 1 bunt koriander
  • 70 g babyspenat
  • 200 g handskalade räkor
  • 1 liten bunt mynta
  • 1 dl saltade och rostade jordnötter

Dressing

  • zest och färskpressad saft från 2 lime
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tsk riven ingefära
  • 4 msk asiatisk fisksås
  • 2-3 tsk sriracha eller sambal oelek
  • 3 msk farinsocker

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Riv skalet på limen med zestjärn och pressa ut saften. Finriv vitlöken. Blanda ihop med ingefära, fisksås, sriracha (eller sambal oelek) och socker. Smaka eventuellt av med mer fisksås, limesaft och socker. Ställ åt sidan.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj väl i iskallt vatten så att nudlarna blir helt kalla. Droppa av väl, klipp tvärsöver och lägg i en stor salladskål.
  3. Skala gurkan och klyv på längden. Skrapa ut kärnorna och skiva. Strimla moroten med en potatisskalare och skiva salladslöken. Skär paprikan i munsstora bitar. Grovhacka korianderstjälkarna men spara bladen.
  4. Lägg alla grönsaker samt korianderstjälkar i salladskålen med glasnudlarna. Häll på dressingen och vänd runt.
  5. Lägg räkor på salladen. Plocka myntabladen och lägg överst med korianderblad och jordnötter. Ät och njut.
27 mars 2018

Laddar fler recept