Nudelsallad med räkor

153 röster
30 m
4
Nudelsallad med räkor
Foto: Tv4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g glasnudlar
  • 0,5 gurka
  • 2 morötter
  • 4 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 1 kruka koriander
  • 70 g babyspenat
  • 200 g handskalade räkor
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl jordnötter, salta och rostade

dressing

  • 2 limefrukter, zest och färskpressad saft
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 tsk ingefära, riven
  • 4 msk asiatisk fisksås
  • 2-3 tsk sriracha (eller sambal oelek)
  • 3 msk farinsocker

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Riv skalet på limen med zestjärn och pressa ut saften. Finriv vitlöken. Blanda ihop med ingefära, fisksås, sriracha (eller sambal oelek) och socker. Smaka eventuellt av med mer fisksås, limesaft och socker. Ställ åt sidan.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj väl i iskallt vatten så att nudlarna blir helt kalla. Droppa av väl, klipp tvärsöver och lägg i en stor salladskål.
  3. Skala gurkan och klyv på längden. Skrapa ut kärnorna och skiva. Strimla moroten med en potatisskalare och skiva salladslöken. Skär paprikan i munsstora bitar. Grovhacka korianderstjälkarna men spara bladen.
  4. Lägg alla grönsaker samt korianderstjälkar i salladskålen med glasnudlarna. Häll på dressingen och vänd runt.
  5. Lägg räkor på salladen. Plocka myntabladen och lägg överst med korianderblad och jordnötter. Ät och njut.
27 mars 2018