Soppa på grön sparris

6 röster
30 min
4
Soppa på grön sparris
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Sparrissoppa är otroligt mild och len. Här serveras den med ett skummad mjölk - enkelt men vackert.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 300 g sparris
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl minimjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Koka den gröna sparrisen mjuk i vattnet med buljongtärningen i kastrull. Vattnet ska precis täcka sparrisen.
  2. Ta upp sparrisen ur buljongen och purea den med stavmixer. Lägg purén i buljongen igen och blanda med grädden och det vita vinet. Pressa i vitlöken.
  3. Låt koka upp och smaksätt med salt och peppar. Mixa soppan fluffig med elvisp eller stavmixer. Tillsätt mer vatten om soppan blir för tjock i konsistensen.
  4. Häll upp minimjölken i en kastrull och värm upp försiktigt. Vispa under tiden så att mjölken skummas, gärna med en mjölkvisp.
  5. Häll upp soppan i cappucinokoppar och toppa med den skummade mjölken.
4 juni 2009

Laddar fler recept