Soppa på grön sparris

Soppa på grön sparris
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Soppa på grön sparris

6

5 steg att laga

9 ingredienser

30 min

Sparrissoppa är otroligt mild och len. Här serveras den med ett skummad mjölk - enkelt men vackert.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 300 g sparris
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl minimjölk
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Koka den gröna sparrisen mjuk i vattnet med buljongtärningen i kastrull. Vattnet ska precis täcka sparrisen.
  2. Ta upp sparrisen ur buljongen och purea den med stavmixer. Lägg purén i buljongen igen och blanda med grädden och det vita vinet. Pressa i vitlöken.
  3. Låt koka upp och smaksätt med salt och peppar. Mixa soppan fluffig med elvisp eller stavmixer. Tillsätt mer vatten om soppan blir för tjock i konsistensen.
  4. Häll upp minimjölken i en kastrull och värm upp försiktigt. Vispa under tiden så att mjölken skummas, gärna med en mjölkvisp.
  5. Häll upp soppan i cappucinokoppar och toppa med den skummade mjölken.