No bake vit chokladpaj
No bake vit chokladpaj
8 ingredienser
30 min + tid i kyl
Missa inte denna magiska cheesecakepaj med smak av vit choklad. Perfekt till alla sommarens fikastunder eller varför inte till midsommar?
Ingredienser
Botten
- 17 digestivekex, finkrossade [250 g]
- 100 g smör, normalsaltat, smält
Fyllning
- 225 g vit bakchoklad
- 100 g färskost, naturell
- 1 förp kokosmjölk (utan kokosvatten) [400 ml]
- jordgubbar, till garnering
- blåbär, till garnering
- kokos, riven
Gör så här
- Ta fram en rund form, ca 20–22 cm i diameter, med löstagbar botten.
- Blanda kexen och med det smälta smöret till en grynig blöt massa.
- Häll i formen och tryck ner och upp mot kanterna på formen. Använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte cheesecaken smula vid servering. Ställ formen i kylskåp tills du förbereder fyllningen.
- Mikra chokladen ca 20–30 sec åt gången. Rör om. Upprepa tills chokladen har smält.
- Blanda i färskost och endast den tjocka krämiga delen av kokosmjölken. När du öppnar burken se till att inte skaka utan hantera den försiktigt. Häll ut “vattnet” och använd endast kokosgrädden.
- Häll fyllningen i den kalla pajskalet och garnera med färska jordgubbar och blåbär och strö över kokosflingor.
- Ställ i kylen för minst 2 timmar innan serveringen. Godast att servera direkt ur kylskåpet.