• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

No bake cheesecake med vit choklad och citron

No bake cheesecake med vit choklad och citron
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

No bake cheesecake med vit choklad och citron

8 steg att laga

13 ingredienser

1 h + tid i frys

Perfekt sötsyrlig cheesecake som dessutom bakas helt utan ugn! Enkel att svänga ihop och bjuda hela familjen på!

Tips! 1 tsk agar agar pulver motsvarar ca 6 gelatinblad

Ingredienser

Botten

  • 100 g smör
  • 15 digestivekex

Fyllning

  • 300 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 600 g färskost
  • 1 dl strösocker

Citrontopping

  • 2 äggulor
  • 3 citron (saft och skal)
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk agar-agar

Till garnering

  • physalis
  • mynta

Gör så här

  1. Botten
    Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  2. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform, ca 23 cm i diameter, där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  3. Fyllning
    Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  4. Vispa grädden till mjuka toppar. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker krämigt med elvisp. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott.
  5. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4 timmar.
  6. Ta ut cheesecaken ur frysen och ställ i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
  7. Citrontopping
    Under tiden som cheesecaken tinar kan du göra citrontoppingen. Lägg alla ingredienserna till toppingen i en kastrull och vispa ihop till en jämn smet. Låt koka på medelvärme under konstant omrörning i ca 3 minuter innan du häller toppingen över cheesecaken.
  8. Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet och låt citrontoppingen stelna helt och hållet innan du dekorerar och serverar.