No bake cheesecake med vit choklad och citron

No bake cheesecake med vit choklad och citron
Foto: TV4
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

No bake cheesecake med vit choklad och citron

107

8 steg att laga

13 ingredienser

1 h + tid i frys

Perfekt sötsyrlig cheesecake som dessutom bakas helt utan ugn! Enkel att svänga ihop och bjuda hela familjen på!

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Botten

  • 100 g smör
  • 15 digestivekex

Fyllning

  • 300 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 600 g färskost
  • 1 dl strösocker

Citrontopping

  • 2 äggula
  • 3 citron (saft och skal)
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk agar-agar

Till garnering

  • physalis
  • mynta

Gör så här

  1. Botten
    Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  2. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform, ca 23 cm i diameter, där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  3. Fyllning
    Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  4. Vispa grädden till mjuka toppar. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker krämigt med elvisp. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott.
  5. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4 timmar.
  6. Ta ut cheesecaken ur frysen och ställ i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
  7. Citrontopping
    Under tiden som cheesecaken tinar kan du göra citrontoppingen. Lägg alla ingredienserna till toppingen i en kastrull och vispa ihop till en jämn smet. Låt koka på medelvärme under konstant omrörning i ca 3 minuter innan du häller toppingen över cheesecaken.
  8. Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet och låt citrontoppingen stelna helt och hållet innan du dekorerar och serverar.