No bake cheesecake med vit choklad och citron
No bake cheesecake med vit choklad och citron
13 ingredienser
1 h + tid i frys
Perfekt sötsyrlig cheesecake som dessutom bakas helt utan ugn! Enkel att svänga ihop och bjuda hela familjen på!
Tips! 1 tsk agar agar pulver motsvarar ca 6 gelatinblad
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Botten
- 100 g smör
- 15 digestivekex
Fyllning
- 300 g vit bakchoklad
- 2 dl vispgrädde
- 600 g färskost
- 1 dl strösocker
Citrontopping
- 2 äggulor
- 3 citron (saft och skal)
- 0,5 dl vatten
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 tsk agar-agar
Till garnering
- physalis
- mynta
Gör så här
Botten
- Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
- Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform, ca 23 cm i diameter, där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Fyllning
- Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
- Vispa grädden till mjuka toppar. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker krämigt med elvisp. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott.
- Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4 timmar.
- Ta ut cheesecaken ur frysen och ställ i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
Citrontopping
- Under tiden som cheesecaken tinar kan du göra citrontoppingen. Lägg alla ingredienserna till toppingen i en kastrull och vispa ihop till en jämn smet. Låt koka på medelvärme under konstant omrörning i ca 3 minuter innan du häller toppingen över cheesecaken.
- Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet och låt citrontoppingen stelna helt och hållet innan du dekorerar och serverar.