Ankbröst med körsbärswasabi

Foto: TV4
Ankbröst med körsbärswasabi
8 ingredienser
Wasabin med körsbärssmak sätter prägel på den här läckra rätten.
Dryck till maten
St-Nicolas de Bourgueil 2002.
Till ankbröstet serverar Nisse sina
.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 2 ankbröst (à ca 300 gram)
- 2 krm salt
- 2 krm svartpeppar
Sås
- 2 msk strösocker
- 0,5 dl portvin
- 2 dl körsbär, urkärnade
- 1 krm wasabipasta
- 1 dl rött vin
Gör så här
Ankbröst
- Sätt ugnen på 125 grader. Ruta fettkappan med en vass kniv, salta, peppra och bryn i torr panna den feta sidan gyllene och knaprig.
- Lägg ankbrösten med stekta sidan upp i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen till 63 grader innertemperatur (ca 12-14 min).
- Ta ut och låt köttet vila 15 min. i al.folie. Skär det i tunna skivor. Lägg upp på varm tallrik. Servera med körsbärssåsen, potatistopparna och haricot vertes.
Sås
- Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vinet, portvinet och körsbären och koka tills lagen börjar bli simmig. Smaksätt den med wasabipasta.