Halstrade pilgrimsmusslor med avokadobakelse och mangopuré

Foto: TV4
Halstrade pilgrimsmusslor med avokadobakelse och mangopuré
12 ingredienser
En lite lyxigare förrätt.
Dryck till maten
Riesling 2007 Alsace.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Mangopuré
- 0,5 mango
- 0,5 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk strösocker
- 0,5 röd spansk peppar [ca 10 gram]
Avockdobakelse
- 2 avokador
- 0,5 limefrukt, saften [ca 1.5 msk]
- 1 rödlök
Halstrade pilgrimsmusslor
- 12 pilgrimsmusslor
- 2 msk olivolja
- 0,5 krm salt
- 1 krm vitpeppar, nymald
- 1 vitlök, pressad
Gör så här
Mangopuré
- Skala, kärna ur och skär mangon i mindre bitar.
- Kör mangon i matberedare tillsammans med vinäger och socker, till en slät konsistens.
- Kärna ur, strimla och finhacka den spanska pepparn. Blanda den med mangopurén. Ställ kallt till serveringen
Avokadobakelse
- Dela avokadorna på mitten och plocka bort kärnorna.
- Gröp ur fruktköttet med en sked och skär det i cm-stora tärningar.
- Pressa limesaft över. Salta och blanda.
- Skala och dela löken i halvor. Finstrimla hälften med en mandolin eller en vass kniv. Grovhacka resten av löken och blanda den med avokadon.
- Forma små bakelser med hjälp av ett kakmått med hög kant, en s.k. utstickare. Placera resten av löken som ett litet knyte ovanpå bakelserna.
Pilgrimsmusslor
- Pensla pilgrimsmusslorna på båda sidor med olivolja. Salta peppra och gnid in dem med pressad vitlök.
- Hetta upp en torr grillpanna. Grilla pilgrimsmusslorna, cirka en min på var sida. Garnera med havskräftor och servera.