Pepparkakscheesecake med blåbär
Pepparkakscheesecake med blåbär
10 ingredienser
45 min
En cheesecake med smak av pepparkakor och vanilj toppad med färska blåbär.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck: Chateau Grillon Sauternes 2007.
Ingredienser
- 100 g smör
- 8 digestivekex
- 20 pepparkakor (små)
- 400 g färskost
- 2 ägg
- 0,75 dl strösocker
Topping
- 5 dl crème fraîche
- 1 dl florsocker
- 0,5 tsk bourbon (med vanilj)
- färska blåbär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
Botten
- Smält smöret.
- Krossa pepparkakorna och digestivekexen och blanda med smöret.
- Tryck ut blandningen i en form.
- Grädda i ugn ca 7 minuter.
Fyllning
- Vispa ihop philadelphiaost, ägg och socker och häll över botten.
- Grädda 25 minuter.
- Låt svalna ca 15 minuter.
Topping
- Blanda crème fraiche, florsocker och vanilj.
- Bred toppingen över kakan och grädda ytterligare 15 minuter.
- Låt svalna och servera den kall med färska blåbär.