Pepparkakscheesecake med blåbär

Pepparkakscheesecake
Foto: TV4
Nina Remröd
Nina Remröd

Pepparkakscheesecake med blåbär

385

10 ingredienser

45 min

En cheesecake med smak av pepparkakor och vanilj toppad med färska blåbär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Chateau Grillon Sauternes 2007.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 8 digestivekex
  • 20 pepparkakor (små)
  • 400 g färskost
  • 2 ägg
  • 0,75 dl strösocker

Topping

  • 5 dl crème fraîche
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 tsk bourbon (med vanilj)
  • färska blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten
    Smält smöret.
  3. Krossa pepparkakorna och digestivekexen och blanda med smöret.
  4. Tryck ut blandningen i en form.
  5. Grädda i ugn ca 7 minuter.
  6. Fyllning
    Vispa ihop philadelphiaost, ägg och socker och häll över botten.
  7. Grädda 25 minuter.
  8. Låt svalna ca 15 minuter.
  9. Topping
    Blanda crème fraiche, florsocker och vanilj.
  10. Bred toppingen över kakan och grädda ytterligare 15 minuter.
  11. Låt svalna och servera den kall med färska blåbär.