Stuvad abborre på husmors vis

Stuvad abborre på husmors vis
Foto: TV4
Nils mmolinder
Nils mmolinder

Stuvad abborre på husmors vis

9 ingredienser

En riktig husmansklassiker av självaste Nils Molinder.

Ingredienser

portioner
  • 800 g abborrfilé, benfri
  • 20 cm purjolök, sköljd och strimlad
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl vitt vin (torrt)
  • 1,5 dl fond/vatten
  • salt
  • 1 kruka dill, hackad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 1 kruka gräslök, hackad

Gör så här

  1. Smöra en stor kastrull. Placera fisken i portioner i botten på kastrullen
  2. Salta och strö över purjolök, häll på vin plus fond. Låt sjuda i ca 5 – 7 min.
  3. Sila över fonden i annan kastrull och koka ned till hälften (reducera).
  4. Tillsätt grädde och koka ihop.
  5. Ha i kryddgrönt. Slå såsen över fisken och koka upp. Servera med färskpotatis