Stuvad abborre på husmors vis
Stuvad abborre på husmors vis
9 ingredienser
En riktig husmansklassiker av självaste Nils Molinder.
Ingredienser
- 800 g abborrfilé, benfri
- 20 cm purjolök, sköljd och strimlad
- 2 msk smör
- 1,5 dl vitt vin (torrt)
- 1,5 dl fond/vatten
- salt
- 1 kruka dill, hackad
- 1 kruka persilja, hackad
- 1 kruka gräslök, hackad
Gör så här
- Smöra en stor kastrull. Placera fisken i portioner i botten på kastrullen
- Salta och strö över purjolök, häll på vin plus fond. Låt sjuda i ca 5 – 7 min.
- Sila över fonden i annan kastrull och koka ned till hälften (reducera).
- Tillsätt grädde och koka ihop.
- Ha i kryddgrönt. Slå såsen över fisken och koka upp. Servera med färskpotatis