Skånsk kalops - Nils Emils recept
Skånsk kalops - Nils Emils recept
13 ingredienser
En härligt mustig och rustik middag som garanterat värmer upp kroppen.
Ingredienser
- 800 g grytbitar av nöt
- 3 gula lökar
- 2 morötter
- 10 kryddpepparkorn
- 2 lagerblad
- 1 tsk färsk timjan
- 0,5 l hönsbuljong
- salt
- peppar, från kvarn
- smör, till stekning
- olja, till stekning
- 1 msk majsstärkelse
- persilja, hackad
Gör så här
- Skiva morötterna och lökarna. Värm upp en stekpanna med smör och olja. Bryn grytbitarna tillsammans med löken och morötterna.
- Salta, peppra och lägg över det i en gryta. Bryn i omgångar så att köttet får vacker färg.
- Tillsätt buljong och kryddor. Koka kalopsenen sakta under lock tills köttet känns mört (cirka 1 timme).
- Red vid behov kalopsen till simmig konsistens med lite majsstärkelse utrört i vatten. Smaka av med salt. Strö hackad persilja över.