Skånsk kalops

Skånsk kalops
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Skånsk kalops

37

13 ingredienser

En härligt mustig och rustik middag som garanterat värmer upp kroppen.

Ingredienser

portioner
  • 800 g grytbitar av nötkött
  • 3 gula lökar
  • 2 morötter
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 l hönsbuljong
  • salt
  • peppar, från kvarn
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • 1 msk majsstärkelse
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Skiva morötterna och lökarna. Värm upp en stekpanna med smör och olja. Bryn grytbitarna tillsammans med löken och morötterna.
  2. Salta, peppra och lägg över det i en gryta. Bryn i omgångar så att köttet får vacker färg.
  3. Tillsätt buljong och kryddor. Koka kalopsenen sakta under lock tills köttet känns mört (cirka 1 timme).
  4. Red vid behov kalopsen till simmig konsistens med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med salt. Strö hackad persilja över.