Råbiff tartar

Råbiff tartar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Råbiff tartar

12 ingredienser

15 min

Biff på rått kött som blandas med kryddor och lök. Kan även halstras eller grillas efter behag.

Ingredienser

portioner
  • 400 g råbiffkött, finmalet per person [100 g per person]
  • 3 äggulor
  • 3 msk gul lök, finhackad
  • 2 msk kapris
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk körvel, hackad
  • 2 msk cornichons, finhackad
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar, från kvarn
  • ev några stänk tabascosås

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka cornichongerna och persiljan.
  2. Blanda alla ingredienser väl och smaksätt med kryddorna och forma smeten till 4 fina biffar.
  3. Servera gärna med sallad och eventuellt pommes frites.