Råbiff tartar

Råbiff tartar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Råbiff tartar

0

12 ingredienser

15 min

Biff på rått kött som blandas med kryddor och lök. Kan även halstras eller grillas efter behag.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g råbiffkött, finmalet per person [100 g per person]
  • 3 äggulor
  • 3 msk gul lök, finhackad
  • 2 msk kapris
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk körvel, hackad
  • 2 msk cornichons, finhackad
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar, från kvarn
  • ev några stänk tabascosås

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka cornichongerna och persiljan.
  2. Blanda alla ingredienser väl och smaksätt med kryddorna och forma smeten till 4 fina biffar.
  3. Servera gärna med sallad och eventuellt pommes frites.