Nils Emils biff Rydberg
Nils Emils biff Rydberg
10 ingredienser
En riktig husmansklassiker på oxfilé som är ganska enkel att tillaga. Servera med en äggula i sitt skal på toppen.
Ingredienser
- 600 g oxfilé, putsad
- 2 gula lökar, finhackade (små)
- 8 potatisar, skalade
- smör, till stekning
- olja, till stekning
- salt
- peppar, från kvarnen
- 4 äggulor
- senap
- salladsmix
Gör så här
- Skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola av dem med vatten. Låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag. Skär oxfilén i 2-2 1/2 cm stora tärningar.
- Fräs löken i lite smör utan att den tar färg, salta och peppra en aning. Håll den varm. Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är klar. Salta. Ställ potatisen åt sidan.
- Värm upp en panna till oxfilén. Den bör vara ganska varm. Lägg i olja och smör och stek oxfilén hastigt så att den får bra färg. Salta och peppra.
- Lägg upp köttet - med potatisen vid sidan och löken mittemellan - på varma tallrikar. Dela upp köttet och stek i omgångar så att det inte blir "kokt".
- Servera omedelbart med äggulorna i sitt skal. Blandad sallad och en god senap är gott till.