Torskgryta med tomat, potatis och morötter

Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Torskgryta med tomat, potatis och morötter

8

10 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 600 g torsk, gärna 4 bitar skurna som kotletter, med ben
  • 4 tomater, skållade och skalade, i skivor
  • 6 potatisar, skurna i knappt 0,5 cm tjocka skivor
  • 3 morötter, skivade
  • 2 gula lökar, skivade
  • 2 dl dill, hackad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar, från kvar

Gör så här

  1. Varva potatis, lök, morötter, tomater och dill i en rymlig gryta. Salta och peppra mellan varven. Slå på vitt vin och grönsaksbuljong så att det täcker. Koka upp och tryck sedan försiktigt ner torskbitarna, och sjud dem sakta på medelstark värme. När potatisen är klar bör också torsken vara färdig. Kolla genom att se om benet lossnar.
  2. Strö över mera dill och servera i djupa tallrikar.