Sherrysill

0 röster
10h
4
Sherrysill
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En oväntad favorit till våra svenska högtider som är mycket enkel att göra.

Visa mer
10h
4

Du behöver

  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 0,5 dl ättikssprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl tomatjuice
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk sherry
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Finhacka rödlöken.
  2. Rör ihop ättiksspriten, vattnet och strösockret till sockret löst sig.
  3. Tillsätt sedan löken, tomatjuicen och sherryn.
  4. Skölj sillen och torka av den på hushållspapper.
  5. Lägg den i en kruka eller glasburk, slå över lagen och låt den stå till nästa dag.
19 mars 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept