Cheesecake med rårörda bär
Cheesecake med rårörda bär
11 ingredienser
55 min
Den här cheesecaken har två olika fyllningar och är försvinnande god!
Ingredienser
Botten:
- 100 g pepparkaka
- 100 g digestivekex
- 5 msk smör, rumsvarmt
Fyllning 1:
- 400 g färskost
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vanillinsocker
Fyllning 2:
- 5 dl gräddfil
- 0,5 dl strösocker
Garnering:
- 1 dl mandelspån, rostade
- frysta bär, rårörda (eller färska under säsong)
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader. Krossa pepparkakor och kex fint och blanda med smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter, och grädda i ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
- Höj ugnsvärmen till 225 grader. Blanda ingredienserna till fyllning 1 till en jämn massa och bred ut den över kakbottnen. Grädda i ugnen i 20 minuter. Tag ut kakan och stäng av ugnen.
- Rör ihop ingredienserna till den andra fyllningen och häll blandningen över ostmassan. Sätt in kakan i eftervärmen i ugnen, cirka 5 minuter.
- Strö över mandelspånen. Servera kakan med de frysta eller färska bären.