Gazpacho Andaluz

Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Gazpacho Andaluz

3

15 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 2 skivor vitt bröd
  • 5 dl tomatjuice
  • 500 g tomat (eller 1 burk hela à 400 g)
  • 2 paprikor
  • 0,5 gurka
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • peppar
  • tabasco
  • 2 msk olivolja

Tillbehör:

  • brödtärningar, stekta eller rostade
  • gul lök, hack av
  • gurka, hack av
  • tomat, hack av

Gör så här

  1. Lägg brödskivorna i lite av tomatjuicen. Skålla och skala tomaterna om du använder färska. Skär paprika, tomater och gurka i mindre bitar. Kör allt i mixer tillsammans med brödet och all tomatjuice. Smaksätt med vitlök, vinäger, salt, peppar och tabasco. Rör till sist ner oljan.
  2. Kyl soppan och servera den iskall tillsammans med brödtärningar och grönsakshack.
  3. Har du ingen mixer, hacka alltsammans i små tärningar med vass kniv. Alla ingredienser ska vara mycket finfördelade.