Skaldjurspasta
Skaldjurspasta
11 ingredienser
20 min
Skaldjurspasta är fräscht och passar både till vardag och fest.
Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök
Ingredienser
- 800 g färsk pasta
- 200 g pilgrimsmussla
- 500 g jätteräka
- 1 rödlök, finhackad
- 3 klyftor vitlök
- 3 tomater
- 1 dl torrt vitt vin
- 0,5 citron
- parmesanost, riven, till servering
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan i cirka 2 minuter. Slå av vattnet i ett durkslag. Skölj spaghettin snabbt i kallt vatten. Ställ åt sidan.
- Skölj och skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek räkorna hastigt i en stor stekpanna, med stjärtskalet på, tills de får fin röd färg.
- Lägg samtidigt i musslorna och vitlöken. Tillsätt till slut tomaterna och det vita vinet och låt puttra kort.
- Pressa eventuellt citronsaft över. Tillsätt till sist pastan, blanda allt och värm. Riv rikligt med färsk parmesanost över.