Crème Ninon

Foto: TV4
Crème Ninon
17 ingredienser
Grön ärtsoppa, serverad med hembakat fröknäcke och en touch av pepparrot.
Vintips från Miki
Charles de Fère Brut Jean-Louise, nr 7425, 59 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 700 g frysta ärtor
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 3 msk olivolja
- 6 dl grönsaksbuljong
- 1 citron, saft
Rosa pepparrotskräm
- 6 msk crème fraîche
- färsk pepparrot, riven
- 2 tsk rödbetsspad
Fröknäcke
- 2 dl majsmjöl
- 0,5 dl solroskärnor
- 0,5 dl sesamfrön
- 0,25 dl linfrön
- 0,25 dl rapsolja
- 1,25 dl vatten, kokande
Färskost med pepparrot
- 5 msk färskost
- färsk pepparrot, riven
Gör så här
Grön ärtsoppa
- Hacka löken och vitlöken, fräs snabbt i olja.
- Tillsätt ärtorna och rör om.
- Häll på buljongen, koka upp och låt koka i några minuter.
- Mixa ärtorna och krydda med salt, peppar och citron.
Rosa pepparrotskräm
- Riv färsk pepparrot fint, blanda med crème fraiche och rödbetsspad.
Fröknäcke
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Häll över kokande vatten, rör om och bred ut över en plåt. Grädda i en timme.
Färskost med pepparrot
- Rör osten och krydda med pepparrot, servera till fröknäcket.