Nigiri och upside down nigiri
Nigiri och upside down nigiri
18 ingredienser
20 m
Gillar du sushi måste du testa det här receptet på nigiri och upside down nigiri.
Ingredienser
- 10-15 g fisk (per nigiri)
- 15-20 g sushiris, kokt (per nigiri)
- wasabi (eller finriven pepparrot)
- japansk soja
Förslag på tillbehör
- abborre
- gös
- kungskrabba
- kräftstjärt
- hummer
- hälleflundra
- lax
- makrill
- röding
- torsk
- grön sparris
- zucchini
- svamp
- gurka
Gör så här
- Skär fisken i loins (styckade och putsade rygg- och bukdelar) och sen i cirka 3x6 cm stora skivor, cirka 2–4 mm tjocka beroende på fisk. Det är viktigt att man skär mot fiskens lameller.
- Fukta händerna med vatten och forma cirka 15 g kokt sushiris i handen till en oval risboll. Lägg lite wasabi eller pepparrot på fisken och placera den på riset.
- Tryck fast fisken i riset längs sidorna eller lägg bara fisken på tallriken och forma en risboll som du lägger ovanpå. Toppa med valfria tillbehör!