Malvapudding med Amarulaglass

Malvapudding med Amarulaglass
Foto: TV4/ Erika Englund

Malvapudding med Amarulaglass

10

17 ingredienser

En traditionell efterrätt som ofta ses i menyn på sydafrikanska restauranger. Här serveras den med hemmagjord glass.

Dryck:
Allesverloren Touriga Nacional

Nic från Stockholm lagade även:

Carpaccio på strutsfilé


Räk-curry från Durban




Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Del 1

  • 250 ml strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk aprikosmarmelad, slät
  • 300 ml vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • salt
  • 2 msk smör
  • 1 msk vinäger
  • 125 ml mjölk

Del 2

  • 250 ml vispgrädde
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl portvin

Amarulaglass

  • 500 ml vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 förp kondenserad mjölk sötad [375 ml]
  • 150 ml amarula cream likör

Gör så här

  1. Amarulaglass
    Vispa grädden i en skål tills den tjocknar.
  2. Skiva vaniljstången på mitten, på längden, och ta bort insidan. Blanda med grädden.
  3. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa ihop.
  4. Tillsätt Amarulan och vispa.
  5. Frys ned i fyra-fem timmar före servering.
  6. Malvapudding
    Del 1: Vispa strösocker och ägg pösigt.
  7. Blanda sedan i aprikosmarmeladen.
  8. Blanda de torra ingredienserna från del 1 i en separat skål.
  9. Smält smöret och tillsätt vinäger och mjölk, tillsätt sedan de torra ingredienserna.
  10. Blanda sedan i socker/ägg-blandningen.
  11. Häll i puddingsmeten i en ugnsfast form som rymmer ca 2 liter.
  12. Grädda i 190 C i 45 minuter.
  13. Del 2: Häll ingredienserna under del 2 i en kastrull och värm upp (koka ej).
  14. Sedan ska gräddsmeten fördelas jämt över den gräddade puddingen.
  15. Servera puddingen med glass och eventuellt färska bär.
TIPS!
läs mer
Färga ägg naturligt

Påsktips i köket!

Koka perfekta ägg, påskdukning och fina fjädrar

Läs mer