New York tuna
New York tuna
15 ingredienser
20 m
"För att lyckas med en riktig kick ass tuna sandwich måste du krama ur all vätska ur tonfisken! Men oroa dig inte, den får nytt liv med hjälp av majonnäsen. Om du inte kramar ur den ordentligt kommer tonfiskröran vätska sig, bli grådaskig och fadd i smaken. Ett tips – tonfiskröran passar också utmärkt till en sallad eller varför inte en bakad potatis." /Daniel Lindeberg
Se Daniel Lindeberg laga receptet

Ingredienser
Tonfiskröra
- 2 burkar tonfisk i vatten [à 160 g]
- 2,5 dl majonnäs
- 2 stjälkar stjälkselleri, tärnade
- 3 msk kapris, väl avrunnen
- 0,5 krm chiliflakes
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Mackor
- 4 flatbread
- 200 g färskost
- 4 blad frissésallad (stora blad)
- 2 bifftomater, finskivade
- 1 rödlök (liten)
- 4 msk färsk bladpersilja, strimlad
- salt
- peppar
Gör så här
Tonfiskröra
- Lägg tonfisken i en sil och låt rinna av. Ta upp och krama ur all vätska, den ska kännas torr.
- Lägg tonfisken i en skål, tillsätt resten av ingredienserna till röran och blanda väl.
Mackor
- Dela bröden på mitten. Bred rikligt med färskost på underdelar och lock.
- Lägg sallad, tonfiskröra och tomat på underdelarna.
- Salta och peppra.
- Lägg rödlök och persilja i locken och lägg ihop mackorna.
Här hittar du Daniel Lindebergs recept på Flatbreads