Nachos med svart bönröra, rädisor, jalapenosås och cheddar

15 röster
40 m
4-6
Nachos med svart bönröra, rädisor, jalapenosås och cheddar
Foto: Siri Barje

Jag älskar nachos - perfekt mysmat! /Siri

Visa mer
40 m
4-6

Du behöver

  • 2 påsar trekantiga nachoschips
  • 1 förp svarta bönor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 lime, saft och skal
  • 3 msk olivolja
  • 2 avokados
  • 10 rädisor
  • 1 jalapeño
  • 200 g små tomater
  • 0,5 silverlök
  • 1 kruka koriander
  • 3 dl gul cheddar, riven
  • 2 dl lagrad ost, riven

Jalapeño- och koriandersås

  • 1 kruka koriander
  • 1 rejäl näve färsk grönkål
  • 1 jalapeño
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 lime
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med högre kanter med aluminiumfolie.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten och mixa dem sedan med vitlök, spiskummin, limeskal, limesaft och olivolja till en slät röra.
  3. Skiva avokadon i fina skivor, skiva även rädisor och jalapeño.
  4. Hacka tomaterna, silverlöken och koriander fint, blanda ihop och salta.
  5. Sprid ut nachos på plåten och klicka ut några msk av bönröran. Toppa med hälften av den rivna osten. Lägg på resten av nachosen och upprepa allt. Ställ in i ugnen tills osten har smält ordentligt.
  6. Ta ut och toppa med avokado, silverlök, tomatsalsan, rädisor och jalapeño. Servera med jalapeño- och koriandersås.
  7. Jalapeño- och koriandersås
    Kärna ur jalapeñon om du inte vill ha den så stark och mixa sedan alla ingredienser till en grön sås.
7 april 2018

Laddar fler recept