• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Myllymäkis kantarellpasta med kyckling

Myllymäkis kantarellpasta med kyckling
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Myllymäkis kantarellpasta med kyckling

7 steg att laga

12 ingredienser

35 m

Gräddig pasta med smörstekta kantareller och kycklinglårfilé i örtig vitvinssås. 

läs mer
Kökets kurser
Kökets såskurs

Tommy lär dig allt om såser i Kökets såskurs.
Läs mer & se trailer >

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 kvist rosmarin
  • 4 kvist timjan
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g kantareller, pustade
  • 2 dl parmesanost (parmigiano reggiano) riven
  • smör, till stekning
  • 400 g pasta tortiglioni

Gör så här

  1. Skär ner kycklingen i mindre bitar och lägg i en ugnsform.
  2. Krossa och hacka vitlöken grovt.
  3. Blanda sedan vitlök, hackade örter, salt, peppar, vin och grädde i ugnsformen.
  4. Baka i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter.
  5. Koka pastan i rikligt saltat vatten och stek svampen i smör.
  6. Ta ut kycklingen ur ugnen och vänd runt alltsammans tillsammans med pastan och svampen.
  7. Toppa med riven parmesan och svartpeppar.