Musslor med tomatsås

Musslor är en perfekt rätt till både vardags och fest. Det går snabbt, enkelt att göra och är så gott! Här serveras musslorna i en tomatsås med rotsaker.

Dryckestips från Maya Samuelsson:
La Chablisienne Chablis Le Finage 2015
Nr 70631
Frankrike, Chablis

Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2015
Nr 2275
Frankrike, Loire, Muscadet de Sèvre-et-Maine

André Clouet Silver Brut Nature
Nr 7546
Frankrike, Champagne

28 april 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
25 m

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 15-20 småtomater
  • 0,5 morot
  • 1 persiljerot
  • 1 nät blåmusslor
  • 1 msk olja
  • 1 lagerblad
  • 1 kruka persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och skär lök, tomater och rotsaker i småbitar.
  2. Skölj musslorna hårdhänt i köksvasken, släng de musslor som eventuellt efter behandlingen fortfarande inte haft vett att sluta sig om du misstänker att de är på upphällningen.
  3. Värm oljan i en gryta med lock, bryn lök och rotsaker lätt tillsammans med lagerblad och stjälkarna av persiljan, dra upp värmen på max.
  4. Tillsätt tomater och musslor. Sätt omedelbart på locket och låt koka 2 minuter, skaka grytan och låt koka ytterligare 2 minuter, skaka grytan igen och kontrollera att musslorna öppnat sig. I så fall är de klara och du kan stänga av plattan. I annat fall bör de koka någon minut till.
  5. Servera med ett gott bröd, spaghetti eller varför inte strimlad zucchini?
Kommentera receptet

Fler goda recept