• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Musslor med dill, pepparrot, ärtskott på friterade wontons

3 röster
40 m
4
Musslor med dill, pepparrot, ärtskott på friterade wontons_01
Foto: Tv4
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Blåmusselbuljong

  • 1 schalottenlök, skalad och finhackad
  • 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad
  • 0,5 fänkål, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade
  • 3 dl vitt vin (torrt)

Musslorna

  • 1 sats musselbuljong (plocka ut köttet från skalen)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk dill, finhackad
  • 1 tsk citronsaft
  • salt

Dillmajonnäs

  • 1 dl dill, grovhackad
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • salt

Wontons

  • 5 dl frityrolja (eller rapsolja)
  • 12 wontonplattor
  • 4 blad nori, malen i kryddmixer
  • salt

Ärtskotten

  • 50 g smör
  • 1 schalottenlök, skalad och finhackad
  • 2 dl ärtskott, grovt skurna
  • salt

Garnering

  • 0,5 färsk pepparrot, skalad
  • dill, plockad
  • ärtskott, plockade

Gör så här

  1. Blåmusselbuljong
    Värm en vid kastrull på full effekt med lock.
  2. Svetta lök, vitlök och fänkål hastigt i rapsoljan utan att det tar färg.
  3. Vänd ner musslorna och tillsätt vinet. Sätt på locket och låt det få ett uppkok. Rör runt en gång.
  4. När musslorna öppnat sig är dem klara. Ta av kastrullen från värmen och lyft upp musslorna med en hålslev.
  5. Sila fonden genom finmaskig sil.
  6. Musslorna
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  7. Dillmajonnäs
    Mixa dill och olja i en mixer i 5 minuter.
  8. Slå majonnäsen med äggula, senap och citron i botten. Vispa eller mixa i oljan.
  9. Smaka av med salt.
  10. Wontons
    Värm oljan till 160 grader.
  11. Fritera wontonplattorna tills gyllene och frasiga. Lägg på papper, pudra med nori och salt.
  12. Ärtskotten
    Bryn smöret i stekpanna.
  13. Tillsätt löken och ärtskotten. Ta av från värmen och vänd runt. Smaka av med salt.
  14. Garnering
    Garnera musslorna med pepparrot, dill och ärtskott.
  15. Servera med dillmajonnäs, wontons och stekta ärtskott.
13 april 2020