Musslor med dill, pepparrot, ärtskott på friterade wontons
Musslor med dill, pepparrot, ärtskott på friterade wontons
28 ingredienser
40 m
Musslor med dill, pepparrot, ärtskott på friterade wontons är en underbar rätt att servera i vår och sommar. Fräscht, enkelt och gott!
Ingredienser
Blåmusselbuljong
- 1 schalottenlök, skalad och finhackad
- 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad
- 0,5 fänkål, finhackad
- 1 msk rapsolja
- 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade
- 3 dl vitt vin (torrt)
Musslorna
- 1 sats musselbuljong (plocka ut köttet från skalen)
- 1 msk olivolja
- 1 msk dill, finhackad
- 1 tsk citronsaft
- salt
Dillmajonnäs
- 1 dl dill, grovhackad
- 2,5 dl rapsolja
- 1 äggula
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk citronsaft
- salt
Wontons
- 5 dl frityrolja (eller rapsolja)
- 12 wontonplattor
- 4 blad nori, malen i kryddmixer
- salt
Ärtskotten
- 50 g smör
- 1 schalottenlök, skalad och finhackad
- 2 dl ärtskott, grovt skurna
- salt
Garnering
- 0,5 färsk pepparrot, skalad
- dill, plockad
- ärtskott, plockade
Gör så här
Blåmusselbuljong
- Värm en vid kastrull på full effekt med lock.
- Svetta lök, vitlök och fänkål hastigt i rapsoljan utan att det tar färg.
- Vänd ner musslorna och tillsätt vinet. Sätt på locket och låt det få ett uppkok. Rör runt en gång.
- När musslorna öppnat sig är dem klara. Ta av kastrullen från värmen och lyft upp musslorna med en hålslev.
- Sila fonden genom finmaskig sil.
Musslorna
- Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
Dillmajonnäs
- Mixa dill och olja i en mixer i 5 minuter.
- Slå majonnäsen med äggula, senap och citron i botten. Vispa eller mixa i oljan.
- Smaka av med salt.
Wontons
- Värm oljan till 160 grader.
- Fritera wontonplattorna tills gyllene och frasiga. Lägg på papper, pudra med nori och salt.
Ärtskotten
- Bryn smöret i stekpanna.
- Tillsätt löken och ärtskotten. Ta av från värmen och vänd runt. Smaka av med salt.
Garnering
- Garnera musslorna med pepparrot, dill och ärtskott.
- Servera med dillmajonnäs, wontons och stekta ärtskott.