Mozzarellatoast med skinka och sardeller

2 röster
45 m
4

En god mozzarellatoast med skinka och sardeller passar perfekt som förrätt till middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 skivor bröd, vitt
  • 100-150 g mozzarella
  • 50 g spickeskinka
  • 6 sardellfiléer
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar, nymalen
  • olja, till stekning
  • basilikablad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kantskär brödet och skär mozzarellan i skivor.
  2. Lägga några skivor mozzarella i varje dubbelmacka, fyll hälften av bröden med spickeskinka och den andra hälften med sardellfiléer som först klappas torra med hushållspapper.
  3. Tryck ihop de fyllda bröden och vänd dem i mjölken. Ha mjöl på bägge sidor och lägg dem på ett djupt fat.
  4. Vispa ägget kraftigt och salta och peppra. Häll smeten över brödskivorna och låt dem dra en stund. Vänd dem en gång.
  5. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och grädda brödskivorna guldbruna på bägge sidor. Skär bröden diagonalt och servera med några basilikablad.
22 augusti 2019

Laddar fler recept...