Mozzarellatoast med skinka och sardeller

Mozzarellatoast med skinka och sardeller
Foto: Tv4

Mozzarellatoast med skinka och sardeller

Av: Marcus - Gotland

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

45 m

En god mozzarellatoast med skinka och sardeller passar perfekt som förrätt till middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor bröd, vitt
  • 100-150 g mozzarellaost
  • 50 g spickeskinka
  • 6 sardellfiléer
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar, nymalen
  • olja, till stekning
  • färska basilikablad

Gör så här

  1. Kantskär brödet och skär mozzarellan i skivor.
  2. Lägga några skivor mozzarella i varje dubbelmacka, fyll hälften av bröden med spickeskinka och den andra hälften med sardellfiléer som först klappas torra med hushållspapper.
  3. Tryck ihop de fyllda bröden och vänd dem i mjölken. Ha mjöl på bägge sidor och lägg dem på ett djupt fat.
  4. Vispa ägget kraftigt och salta och peppra. Häll smeten över brödskivorna och låt dem dra en stund. Vänd dem en gång.
  5. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och grädda brödskivorna guldbruna på bägge sidor. Skär bröden diagonalt och servera med några basilikablad.