Mozzarellapizza med spenat och ricotta
Mozzarellapizza med spenat och ricotta
8 ingredienser
1 h
En riktigt smarrig pizza med härligt italienska smaker som ricotta och mozzarella. Enkelt, gott och vegetariskt när det är som bäst.
Ingredienser
- 1 pizzadeg
- 1 msk olivolja
- 150 g bladspenat
- 1 krm salt
- 125 g mozzarellaost
- 2 dl ricotta
- 2 msk pinjenötter, rostade
- svartpeppar
Gör så här
- Baka ut degen till en rund pizza, ca 30 cm i diameter.
- Sätt ugnen på 250–275°. Sätt in en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen eller sätt in en plåt i mitten av ugnen. Se till att stenen eller plåten är riktigt het innan du gräddar pizzan.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i spenaten. Rör om tills spenaten mjuknar, ca 0.5 minut. Ta upp spenaten på en tallrik. Låt den kallna och krama ur all vätska. Salta.
- Skär mozzarellan i skivor. Bred ricotta på pizzan, spara en kant runtom.
- Lägg pizzan med bakplåtspapperet på stenen eller plåten med hjälp av en pizzaspade. Grädda pizzan 8–10 minuter.
- Ta ut pizzan med hjälp av spaden. Toppa pizzan med spenat och mozzarella. Skjutsa tillbaka pizzan i ugnen och grädda ytterligare ca 3 minuter.
- Strö över pinjenötter. Peppra och njut!