Morotssoppa med ingefära och chili

Morotssoppa med ingefära och chili
Foto: TV4

Morotssoppa med ingefära och chili

899

6 steg att laga

14 ingredienser

30 m

Man behöver knappt ha några råvaror hemma för att åstadkomma den här soppan. Ibland byter jag ut morötterna mot sötpotatis.  /Sally

läs mer
Kökets kurser
Pauls kurs - äppelbakad blomkål

Skapa magi med grönsaker! Gå Paul Svenssons onlinekurs.
Läs mer & se trailer >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • ca 8 morötter, skalade och skurna i grova bitar
  • 1 klyfta vitlök, skalad och skivad
  • 1 gul lök, skalad och grovt hackad
  • 0,25-0,5 röd chilifrukt, skivad (beroende på önskad hetta)
  • ca 7 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 5 cm ingefära, finriven (ca en tumstor bit)
  • 0,5 citron, saften
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Garnityr, förslag

  • rostade kokoschips (eller rostad riven kokos)
  • halloumiost, stekt
  • grekisk yoghurt, med riven färsk ingefära

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då.
  2. Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 10 minuter.
  3. Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran.
  4. Mixa allt till en slät soppa.
  5. Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar.
  6. Matsortera dina skal från morötterna och lökskalen till återvinning och njut av din soppa!
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer