Morotssoppa med ingefära och chili

Foto: TV4
Morotssoppa med ingefära och chili
14 ingredienser
30 m
Man behöver knappt ha några råvaror hemma för att åstadkomma den här soppan. Ibland byter jag ut morötterna mot sötpotatis. /Sally
Ingredienser
- ca 8 morötter, skalade och skurna i grova bitar
- 1 klyfta vitlök, skalad och skivad
- 1 gul lök, skalad och grovt hackad
- 0,25-0,5 röd chilifrukt, skivad (beroende på önskad hetta)
- ca 7 dl grönsaksbuljong
- 2 dl kokosmjölk
- 5 cm ingefära, finriven (ca en tumstor bit)
- 0,5 citron, saften
- rapsolja
- salt
- svartpeppar
Garnityr, förslag
- rostade kokoschips (eller rostad riven kokos)
- halloumiost, stekt
- grekisk yoghurt, med riven färsk ingefära
Gör så här
- Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då.
- Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 10 minuter.
- Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran.
- Mixa allt till en slät soppa.
- Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar.
- Matsortera dina skal från morötterna och lökskalen till återvinning och njut av din soppa!