Morot- och ingefärskryddad sommarsoppa

Malin Söderström

Morot- och ingefärskryddad sommarsoppa

12 ingredienser

20 m

En härlig soppa med morot och ingefära passar perfekt som lätt lunch. Den här soppan är dessutom enkel och snabb att laga vilket gör den till en riktig sommarfavorit!

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 morötter
  • 2 äpplen
  • olivolja (till stekning)
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 krm malen spiskummin
  • röd spansk peppar (liten bit)
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skär lök, vitlök, morötter och äpple i mindre bitar och fräs någon minut i olja.
  2. Strö över kryddor och chilin och låt fräsa en stund innan grönsaksbuljongen tillsätts.
  3. Låt koka tills allt är mjukt och mixa slätt. Smaka av med ingefära, salt och svartpeppar. Kyl soppan och servera sval.
  4. Soppan är god att ringla liten naturell yoghurt över och toppa med rostade mandlar eller frön.