Mormors raggmunkar

28 röster
30 m
4

”Detta är ett av mina starkaste barndomsminnen, från ett rökigt kök utan fläkt på Brunnbäcksgatan.” /Paul

Receptet är ur boken Pauls kök, Norstedts förlag.


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 asterixpotatisar
  • 1 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 250 g lingon
  • 1,5 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rårör lingon och socker i rumstemperatur tills sockret har lösts upp. Förvara i en tätslutande burk.
  2. Skala potatisen och skär i grova bitar. Pulsmixa i matberedare med ägg, mjöl, mjölk och salt (mixa inte för fint, det ska vara struktur).
  3. Stek hälften av smöret och rör ut i raggmunkssmeten.
  4. Smält lite smör i stekpannan och fördela ut 2 tunna plättar i varje lagg. Stek frasiga på båda sidor och servera gästerna direkt med kalla lingon och kall grädde.
  5. Obs! Får ej förstekas, säger mormor.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...