Mormors raggmunkar
Mormors raggmunkar
9 ingredienser
30 m
”Detta är ett av mina starkaste barndomsminnen, från ett rökigt kök utan fläkt på Brunnbäcksgatan.” /Paul
Receptet är ur boken Pauls kök, Norstedts förlag.
Ingredienser
- 2 asterixpotatisar
- 1 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 2,5 dl mjölk
- 250 g lingon
- 1,5 dl strösocker
- 100 g smör
- 2 dl kaffegrädde
- salt
Gör så här
- Rårör lingon och socker i rumstemperatur tills sockret har lösts upp. Förvara i en tätslutande burk.
- Skala potatisen och skär i grova bitar. Pulsmixa i matberedare med ägg, mjöl, mjölk och salt (mixa inte för fint, det ska vara struktur).
- Stek hälften av smöret och rör ut i raggmunkssmeten.
- Smält lite smör i stekpannan och fördela ut 2 tunna plättar i varje lagg. Stek frasiga på båda sidor och servera gästerna direkt med kalla lingon och kall grädde.
- Obs! Får ej förstekas, säger mormor.