Mormors raggmunkar

11 röster
30 m
4

”Detta är ett av mina starkaste barndomsminnen, från ett rökigt kök utan fläkt på Brunnbäcksgatan.” /Paul

Receptet är ur boken Pauls kök, Norstedts förlag.


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 asterixpotatisar
  • 1 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 250 g lingon
  • 1,5 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rårör lingon och socker i rumstemperatur tills sockret har lösts upp. Förvara i en tätslutande burk.
  2. Skala potatisen och skär i grova bitar. Pulsmixa i matberedare med ägg, mjöl, mjölk och salt (mixa inte för fint, det ska vara struktur).
  3. Stek hälften av smöret och rör ut i raggmunkssmeten.
  4. Smält lite smör i stekpannan och fördela ut 2 tunna plättar i varje lagg. Stek frasiga på båda sidor och servera gästerna direkt med kalla lingon och kall grädde.
  5. Obs! Får ej förstekas, säger mormor.
17 januari 2019

Laddar fler recept...