Mormors raggmunkar

mormors raggmunkar
Foto: Jakob Fridholm
Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Mormors raggmunkar

55

5 steg att laga

9 ingredienser

30 m

”Detta är ett av mina starkaste barndomsminnen, från ett rökigt kök utan fläkt på Brunnbäcksgatan.” /Paul

Receptet är ur boken Pauls kök, Norstedts förlag.


läs mer
Annons
Pauls kurs - äppelbakad blomkål

Paul lär dig skapa magi med grönsaker! Gå hans gröna onlinekurs.
Läs mer & se trailer >>


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 asterixpotatisar
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 250 g lingon
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt

Gör så här

  1. Rårör lingon och socker i rumstemperatur tills sockret har lösts upp. Förvara i en tätslutande burk.
  2. Skala potatisen och skär i grova bitar. Pulsmixa i matberedare med ägg, mjöl, mjölk och salt (mixa inte för fint, det ska vara struktur).
  3. Stek hälften av smöret och rör ut i raggmunkssmeten.
  4. Smält lite smör i stekpannan och fördela ut 2 tunna plättar i varje lagg. Stek frasiga på båda sidor och servera gästerna direkt med kalla lingon och kall grädde.
  5. Obs! Får ej förstekas, säger mormor.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer