Morberg lagar husmanskost II

"Planen var att göra en ny bok om svensk husmanskost. Det blir lätt, tänkte jag. Men snart märkte jag att alla raggmunkar, fläskläggar, kalopser och stekta strömmingar tagit slut.

Jag hade lagat ALLA de mest älskade godingarna redan. Men om jag kikade runt hörnet? Därute i Europa finns ju massor av rätter med rötter som kärleksfullt förädlats i generationer och aldrig blir omoderna. Boeuf bourguignon, choucroute garnie, polska dumplings, torsk på norsk, apfelstrudel – genuin och välkomponerad mat med tradition, lika självklar som vår egen husmanskost. Det är det jag lagat här.

Det finns en anledning till att vissa rätter blivit klassiker. De är goda."

Recept från boken

ugnsgratinerad löksoppa
Per Morberg 2018
Betyg: 4 av 5 (6 röster)

Ugnsgratinerad löksoppa

Per Morberg
1 h
apfelstrudel per morbergs recept
Per Morberg 2018
Betyg: 3.8 av 5 (13 röster)

Apfelstrudel, Per Morbergs recept

Per Morberg
1 h
Per morbergs shepherds pie
Per Morberg 2018
Betyg: 3.5 av 5 (22 röster)

Per Morbergs shepherd’s pie

Per Morberg
1.5 h
per morrbergs fish and chips
Per Morberg 2018
Betyg: 3.7 av 5 (6 röster)

Per Morbergs fish & chips

Per Morberg
1 h