Ugnstorkad parmaskinka och halstrad pilgrimsmussla med jungfrusallad
Ugnstorkad parmaskinka och halstrad pilgrimsmussla med jungfrusallad
11 ingredienser
En rätt med parmaskinka som är torkad i ugn och serveras med halstrad pilgrimsmussla och jungfrusallad. Beräknad för cirka 15 personer.
Ingredienser
- 12 skivor parmaskinka
- olivolja
- svartpeppar, nymalen
- 24 sparris
- 12 pilgrimsmusslor eller det dubbla om de är små
- 200 g jungfrusallad
- 8 marinerade, soltorkade tomater
dressing:
- 0,5 dl vit balsamvinäger
- 1,5 dl olivolja
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Bred ut parmaskinkan på en bakplåtspappersklädd plåt. Skvätt över olivolja och peppra.
- Ugnsstek skinkan i 175° i 25 minuter tills den är knaprig.
- Ansa sparrisen och koka den i 3 minuter, häll av vattnet.
- Hetta upp en grillpanna eller stekpanna.
- Halstra pilgrimsmusslorna någon minut på varje sida.
- Arrangera salladen och finhacka tomaterna, blanda och lägg upp på fat.
- Fördela sparris och pilgrimsmusslor i salladen.
- Skaka ihop ingredienserna till dressingen och häll den över salladen.
- Stick till sist ner de torkade parmaskinkskivorna lite här och var.
- Servera med ett gott bröd.