Lammracks
Lammracks
10 ingredienser
På hösten brukar det finnas lammracks att köpa i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker. Om inte går det nästan lika bra med lammkotletter. Klyftpotatis och ugnsbakade rotfrukter är gott till och kan tillagas i ugnen samtidigt som lammet.
Investera i en grillpanna! Så här om hösten när utegrillen är undanställd är jag så glad att jag har min. / Monika Ahlberg
Ingredienser
- 2-3 lammracks (eller 15-18 lammkotletter)
- olja, till grillpannan
- 10 rejäla kvistar färsk rosmarin
Marinad:
- 1,5 dl olivolja
- 2 msk dijonsenap
- 1 dl honung, flytande
- 5 klyftor vitlök
- 1 limefrukt, saften av
Till servering:
- klyftpotatis
- ugnsbakade rotfrukter
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Marinera lammracksen i minst 2 timmar. Vänd dem ibland.
- Sätt ugnen på 200°.
- Hetta upp en grillpanna. Grilla lammracksen i lite olja i 5-8 minuter på varje sida så att de får fin färg. Lägg dem sedan i ugnsfast form och häll över det som är kvar av marinaden.
- Halvera rosmarinkvistarna så att de blir fler. Skär med en kniv längs varje ben och stick in rosmarin lite här och var mellan kotlettbenen.
- Sätt in formen i ugnen i 8-10 minuter. Tag sedan ut lammracksen och linda in dem i folie. Lägg tillbaka foliepaketet i formen och låt steka ytterligare 15 minuter. Låt vila.
- Skär upp i kotletter och servera med klyftpotatis och ugnsbakade rotfrukter.