Monika Ahlbergs basilikapotatis

31 röster

Basilikapotatis är lika gott till fisk som till kött. Den kan serveras varm, ljummen eller kall och själva basilikasåsen har jag alltid en flaska av på hyllan i mitt kök. Den har räddat många middagar med spontana gäster. God på pasta, på sallad, som grillsås eller sås till fisk! Hälsningar Monika Ahlberg

Visa mer

Du behöver

  • 1 kg potatis (drygt)

Basilikasås

  • 1 kruka basilika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 3,5 dl olivolja (cirka)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lätt saltat vatten.
  2. Lägg alla ingredienser till basilikasåsen i en mixer. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över den varma potatisen.
1 juni 2011

Laddar fler recept