Tårta med stenbitsrom
Tårta med stenbitsrom
14 ingredienser
Perfekt till festen.
Ingredienser
- 100 g smör
- 200 g kavring
- 2 msk gelatinpulver
- 0,75 dl vatten
- 1 rödlök
- 0,5 dl dill, fint hackad
- 3 dl crème fraîche
- 3 dl gräddfil
- 1 förp röd stenbitsrom
- Till garnering och servering
- 1 förp svart stenbitsrom [80 g]
- dill
- salladsblad
- citron
Gör så här
- Smält smöret. Mixa kavringen med det smälga smöret till en slt massa. Tryck ut massan u en form med löstagbar kant, ca 23 cm u diameter.
- Blanda gelatinpulvret med vatten, låt svälla i några minuter. Finhacka löken och dillen.
- Blanda försiktigt crème fraiche, gräddfil, röd lök, dill och den röda stenbitsromen.
- Smält gelatinet på svag värme och blanda ner det i fyllningen. Häll blandninge över kavringen i formen och låt stelna i kyl i 6-8 timmar eller över natten.
- Skär ut tårtbitar och garnera med svart stenbitsrom och dill. Sververa med lite salladsblad.